Contact us here
Industriële automatisering

Automatisering in voedsel- en drankenindustrie

In industriële keukens verbeteren actuatoroplossingen van LINAK de ergonomie bij werktafels en helpen ze bij het kantelen en openen van deksels op kookketels, vaatwassers en grote braadpannen.

Automatisering in voedsel- en drankenindustrie

Veilige actuatoroplossingen in industriële keukens

Het belang van een goed ergonomisch ontwerp wordt steeds breder erkend en is niet alleen meer het domein van kantoormedewerkers. Zelfs de sterkste chef gaat er uiteindelijk aan onderdoor, als hij aan een tafel in een industriële keuken uren achtereen hetzelfde moet doen. Het inbouwen van elektrische actuatoren in keukentafels en -apparatuur kan de professionele werkplek op verschillende manieren beter maken:

  • meer veiligheid met grondig geteste actuatoroplossingen
  • makkelijk te installeren, schone en kosteneffectieve actuatoren
  • flexibele oplossingen die precies doen wat u wilt

Veiligheid is een prioriteit in moderne industriële keukens, met al die kook- en braadpannen, vettige handgrepen en hier en daar zelfs gladde vloeren. Het aanpassen van de werktafel aan de ergonomisch optimale hoogte is net zo belangrijk als een actuator, die kantel- en tilbewegingen uitvoert op hete, natte of zware apparatuur. Elektrische actuatoren van LINAK kunnen helpen bij het veilig openen van kookketels, het vergrendelen van deksels op mixers of het laten zakken van bakken in friteuses.

Betrouwbare bewegingen brengen meer veiligheid in de keuken.
LINAK actuatoren zijn grondig getest en blijven zelfs onder zware omstandigheden gewoon hun werk doen. Schommelende temperaturen, voortdurende trillingen, schokken of stoten, de actuatoren trekken zich er niets van aan. En aan het einde van de dag laten ze zonder protest een verplichte wasbeurt over zich heen komen. 

Bespaar op energie én op onderhoud
Hedendaagse elektrische actuatoren gebruiken alleen stroom als ze in beweging zijn. Het stand-by verbruik van elektrische actuatoren is nagenoeg nul, terwijl ze zich eenvoudig laten installeren omdat daar geen pneumatische of hydraulische pompen, compressoren of slangen aan te pas komen. Actuatoren van LINAK zullen nooit olie of andere verontreinigende stoffen lekken en hebben ook nauwelijks onderhoud nodig.

Profiteer van een flexibele oplossing die naadloos bij uw toepassing past
Elke keuken is anders. Groottes en functies variëren; daarom past LINAK actuatoroplossingen vaak aan – in nauwe samenwerking met fabrikanten – voor voedsel- en drankapparatuur. LINAK is wereldwijd actief; hulp en producten zijn dus altijd dichtbij.
Lees meer
Lineaire actuator LA31
Actuatoroplossingen van LINAK - Perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op eten en drinken

In het roestvrijstalen actuatorprogramma van LINAK draait het vooral om voedselveiligheid en ergonomie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Industriële automatiseringsoplossingen

Actuatoren van LINAK zorgen voor intelligente beweging, precieze afstelling en nauwkeurige belasting binnen moderne industriële automatisering.

Lees meer

Video's die verband houden met automatisering in voedsel- en drankenindustrie

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in de voedsel- en drankindustrie. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen