Contact us here
Techniek & trends

Li-ion-accu’s – de kracht achter de elektrische toekomst van de gezondheidszorg

Accu’s als hoofdvoeding of als back-up in medische toepassingen worden steeds vaker gebruikt en momenteel zien wij een verschuiving van loodzuuraccu’s naar Li-ion-accu’s. De Li-ion-accutechnologie heeft veel voordelen. Naast het bieden van langdurige en zeer stabiele batterijprestaties om zorgtoepassingen van stroom te voorzien, biedt de technologie ook een hoge energiedichtheid, een lichtgewicht ontwerp en een verlengde levensduur. Al met al zijn Li-ion-accu’s ideaal voor toepassingen waar tijd moet worden besteed aan zorg in plaats van het opladen of vervangen van accu’s.

Gekleurde afbeelding van medische symbolen en Li-ion-accu voor oplossingen in de gezondheidszorg.

Veiligheid en kwaliteit

Bij LINAK® geven wij prioriteit aan veiligheid bij de productie van onze accu’s. Wij zetten ons in om accu’s te maken met een hoog veiligheidsniveau voor eindgebruikers, wat een belangrijke focus is tijdens ons productontwikkelingsproces. Wij garanderen de kwaliteit door alleen accu-onderdelen van gecertificeerde leveranciers te selecteren en door elk detail te testen in onze geavanceerde testlaboratoria om te zien hoe de accu’s presteren in gesimuleerde levensduurscenario’s. Daarna testen wij opnieuw om er zeker van te zijn dat de combinatie van onderdelen en het ontwerp van het gehele product aan onze hoge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen.

 

Veilig ontwerp

Li-ion-accu’s van LINAK zijn uniek en zijn ontworpen met de nadruk op veiligheid, met speciaal ontworpen, afgedichte behuizingen met gecontroleerde ontluchtingsmechanismen voor overdrukontlasting. Veiligheid is cruciaal voor zowel patiënten als zorgverleners en ook belangrijk voor de levensduur van de apparatuur. Onze accu’s voldoen aan hoge veiligheidsnormen.

 

Ontworpen met het oog op veiligheid

De mechanische behuizing van de BA22 is ontworpen om de gevolgen van thermische overbelasting te beperken. Onze sub-pack-configuratie maakt gebruik van een innovatieve mix van isolerende en faseveranderende materialen om verspreiding naar aangrenzende cellen effectief te stoppen. Bovendien dienen geïntegreerde vlamvertragers als een formidabele barrière die voorkomt dat vlammen uit een beschadigde cel ontsnappen en die de structurele integriteit van de behuizing behoudt.

Voor extra bescherming tegen thermische overbelasting is de behuizing voorzien van een hermetische afdichting met gecontroleerde ontluchtingsmechanismen die zijn ontworpen voor een effectieve beheersing van overdruk, wat voor de accucellen bijdraagt aan een operationele omgeving die veiliger is.

Li-ion-accu BA22 van LINAK met een montageclipsysteem.Li-ion-accu BA22 van LINAK
 
 
 

Accupictogram blauwDubbele PCP-poorten voor stapelen

Betrouwbare prestatieAccupictogram blauw

Accupictogram blauwGemakkelijke montage

Accupictogram blauwOp kwaliteit getest

Accupictogram blauwMedisch goedgekeurd

Accupictogram blauwIPX6 Washable

Accupictogram blauwLange levensduur

Accupictogram blauwThermische overbelasting

 
 
 

Focus op de eindgebruiker

Li-ion-accu’s van LINAK zijn ontworpen met de eindgebruiker in gedachten. Deze accu’s zijn krachtig, van licht gewicht en zijn kleiner dan loodzuuraccu’s. En met een levensduur tot 8 keer langer dan conventionele accu’s en zonder extra onderhoud om de levensduur te verlengen, bieden Li-ion-accu’s aanzienlijke voordelen voor eindgebruikers.

 

Hoge prestatie – langdurig vermogen

Kies voor Li-ion-accu’s van LINAK voor een betrouwbaar en langdurig vermogen. In tegenstelling tot Li-ion-accu’s daalt de spanning van loodzuuraccu’s aanzienlijk bij een neerwaartse ontladingscurve. Gebruikers van Li-ion-accu’s profiteren van een vlakke ontladingscurve met slechts een lichte daling van de spanning, wat resulteert in een consistent vermogen gedurende een langere periode en in een lagere vervangingsfrequentie.

Een ontladingscurve met grijze vlakke Li-ion-curve en neerwaartse rode loodzuurcurve
 
 

Wasbaarheid – een nieuwe norm

Antimicrobiële resistentie is voor de volksgezondheid een urgente wereldwijde bedreiging die infecties ernstiger en in sommige gevallen ook moeilijker te behandelen maakt. Het komt allemaal neer op bacteriën en schimmels die zich op een zeer ongelukkige manier ontwikkelen en daarom is de wasbaarheid van apparatuur en onderdelen in de gezondheidszorg uiterst belangrijk om patiënten en personeel te beschermen. Accu’s van LINAK voldoen aan de IEC60601-normen en voldoen aan de IPX6 Washable-norm om bestand te zijn tegen agressieve schoonmaakchemicaliën, heet water en hogedrukstralen in moderne wastunnels.

 

Voordelen van Li-ion-accu’s

Naast de goede prestatie betekent de lange levensduur van de Li-ion-accu een snel rendement op de investering. Loodzuuraccu’s zijn misschien een goedkopere optie, maar Li-ion-accu’s gaan meerdere malen langer mee, wat deze tot de meest kosteneffectieve keuze maakt.

Ook is het zo dat in omgevingen in de gezondheidszorg de tijd die wordt bespaard doordat minder vervangingen nodig zijn en minder vaak hoeft te worden opgeladen, nu kan worden besteed aan meer zorg.

Wip met rode loodzuuraccu aan onderzijde en grijze Li-ion-accu en een blad aan bovenzijde
 
 

Digitalisatie

Al onze Li-ion-accu’s zijn ontwikkeld voor intelligente communicatie met controleboxen van LINAK. Hierdoor kunnen apps zoals OneConnect™ en LINAK Communication Interface (LCi™) op locatie snel en efficiënt de accustatus opvragen of met toegang op afstand problemen met accu’s eenvoudig diagnosticeren.

 

Bewezen technologie

Elk product van LINAK wordt ontwikkeld met een focus op innovatieve technologie, superieure kwaliteit en veiligheid. Onze robuuste accu’s zijn ontworpen met het oog op veiligheid, waarbij rekening wordt gehouden met alle mogelijke factoren om een lange levensduur te garanderen.

Voordat de accu’s de fabriek verlaten, wordt de prestatie grondig getest onder verschillende omgevingsomstandigheden – inclusief hoge of lage temperaturen, variërende vochtigheidsniveaus en atmosferische druk

Wij zijn ons terdege bewust van het ongemak van een defect. Daarom is het ons doel om ervoor te zorgen dat je een beproefd en getest product van hoge kwaliteit krijgt, kortom: een betrouwbaar product.

Testfaciliteiten voor batterijen opzetten, meerdere groene batterijen opgesteld voor testen bij LINAK.
 

Betrouwbare levering

Fabrikanten van toepassingen in de gezondheidszorg moeten kunnen rekenen op levering van batterijen en onderdelen. Als klant is de wereldwijde aanwezigheid van LINAK onze manier om ervoor te zorgen dat u een lokale en snelle toeleveringsketen krijgt die aan uw behoeften voldoet. De productie- en logistiekmedewerkers van LINAK zijn gecertificeerd voor professionele behandeling van je Li-ion-accu’s.

LINAK Batterijen en controleboxen voor  een patiënten tillift play-icon

LINAK Batterijen en controleboxen voor een patiënten tillift

De voordelen van lithium ion-accu's voor mobiele apparatuur in de gezondheidszorg play-icon

De voordelen van lithium ion-accu's van LINAK voor mobiele apparatuur in de gezondheidszorg

Bestanden

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen