Techniek & trends

Wasbaarheid helpt ziekenhuizen in de strijd tegen infecties

Strenge hygiëne in ziekenhuizen is essentieel. Bij LINAK vinden wij dit al ruim 30 jaar een belangrijk aandachtspunt en daarom zijn tegenwoordig veel van onze actuatoroplossingen volledig wasbaar. Daardoor kan ziekenhuispersoneel bedden laten reinigen in moderne automatische wasinstallaties, met gebruik van warm water en sterke reinigingsmiddelen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), worden elk jaar opnieuw honderden miljoenen patiënten getroffen door infecties, opgelopen tijdens een ziekenhuisopname. In ontwikkelde landen lopen naar schatting 7 op de 100 patiënten een infectie op. In ontwikkelingslanden zijn dit minstens 10. 

Stelt u zich eens voor wat voor goeds het teweeg zou brengen - humanitair én economisch - als we deze aantallen terug konden dringen. 

Bij LINAK nemen we hygiëne ook bijzonder serieus. De standaard IEC60601 eist van zorgtoepassingen die als wasbaar zijn gespecificeerd, dat ze wasbaar dienen te zijn in een automatische wasinstallatie. Na deze test dienen zij normaal te functioren. Voor LINAK gaat dit echter lang niet ver genoeg. We willen dat onze producten vlekkeloos presteren - ook na jarenlang veelvuldig te zijn gereinigd in moderne wasinstallaties. Daarom gaan we met onze testen beduidend verder dan wat de 2017-norm voorschrijft.

Apparatuur onderwerpen aan strenge testen zou verplicht moeten zijn
Vanaf het begin heeft LINAK welzijn en veiligheid van zowel patiënten als zorgpersoneel voorop gesteld. Om dit voor elkaar te krijgen, hanteerden we een strikte klantgerichtheid en eisten we van onszelf pure kwaliteit en hoge prestaties. Dit omvat ook hulp aan klanten die goed voorbereid de toekomst in willen stappen - een toekomst met hogere normen en nóg meer nadruk op hygiëne. 

In ons streven naar uitmuntendheid en perfectie bouwden we een compleet R&D-testcentrum, waar we onze producten op verschillende manieren tot hun breekpunt testen. Met het oog op wasbare oplossingen loopt LINAK voorop in de voortdurende ontwikkeling naar hogere internationale normen. In 2017 verhoogden we het aantal wastestcycli zelfs aanzienlijk om de levensduur van instelbare zorgtoepassingen te verlengen.

De resultaten van onze testen bestuderen we nauwgezet, we onderzoeken materialen en ontwikkelen sterkere componenten, terwijl de LINAK-ingenieurs voortdurend bezig zijn om functie en ontwerp optimaal te maken voor veelvuldig herhaalde wasbeurten met sterke reinigingsmiddelen.


Eis toepassingen die aan internationale normen voldoen
Producten van LINAK voor zorgtoepassingen voldoen méér dan ruimschoots aan diverse vereiste normen en certificeringen. Met betrekking tot wasbaarheid heten de nieuwste strenge eisen van het testcentrum van LINAK: LINAK IPX6W DURA™ geschikt voor wasstraten. Vanaf nu voldoet ons assortiment wasbare medische apparatuur aan de eisen van dit sterke label. 

Wij zijn ervan overtuigd dat wasbare toepassingen in de zorg zullen bijdragen aan het minimaliseren van het aantal patiënten dat infecties oploopt in het ziekenhuis. Dáárom blijven we hier enorm de nadruk op leggen!


 

Geschiedenis van zorghygiëne
Halverwege de negentiende eeuw zorgden een paar verrassende onderzoeken ervoor, dat fundamentele zorgprocedures voorgoed anders werden. In 1843 publiceerde de Amerikaanse arts dr. Oliver Wendell Holmes een artikel waarin hij stelde "kraamvrouwenkoorts, een dodelijke infectie die vrouwen tijdens of kort na de bevalling oplopen, komt voort uit patiënt-tot-patiënt contact, via hun artsen". Het laatste deel leidde naar rigoureus andere aanpak! 
Holmes voerde ook aan dat een betere algemene hygiëne in ziekenhuizen deze ziekteverspreiding aanzienlijk zou verminderen. Met deze stelling joeg hij zo'n beetje al z'n collega-artsen tegen zich in het harnas. Een paar jaar later echter publiceerde de Hongaarse arts dr. Ignaz Semmelweis een onderzoek waaruit onomstotelijk naar voren kwam, dat door het gebruik van antiseptische handdesinfectie door artsen en verloskundigen het aantal sterfgevallen onder zwangere vrouwen drastisch was verminderd. 
De kritiek verstomde en sindsdien vormt hygiëne een kernonderdeel van de medische praktijk. 
 


LINAK IPX6 Washable DURA™ play-icon

LINAK IPX6 Washable DURA™

De lat hoger leggen voor wasstraatbestendige toepassingen play-icon

De lat hoger leggen voor wasstraatbestendige toepassingen

Bestanden

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ flyer

Wasbaarheid speelt een belangrijke rol in de moderne gezondheidszorg. LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ voor verstelbare ziekenhuis- en verzorgingsapparatuur – het kon dus nóg schoner...

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.