Contact us here

LINAK® Protect™

Bescherming door hygiëne

Nooit was de behoefte aan reinheid in de gezondheidszorg zo cruciaal. En nooit was de behoefte zo groot aan bacterie- en microbenvrije oppervlakken om de verspreiding van infecties te stoppen. De opkomst van COVID 19 heeft opnieuw onder de aandacht gebracht wat de dodelijke rol is die besmette oppervlakken spelen bij het verspreiden van ziekten en infecties, zoals antibioticaresistente infecties, vooral in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

 
 
 
 

De strijd gaat door

Antibioticaresistente infecties blijven een van de grootste gezondheidsrisico's van onze tijd. Deze bedreiging bestrijden is nog steeds een prioriteit in de gezondheidszorg.

COVID 19 is niet de eerste uitdaging en zal niet de laatste uitdaging zijn waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd. Het wordt tijd dat we dit goed aanpakken.

 
Tegen 2050 zullen meer mensen sterven aan ziekenhuisinfecties dan aan kanker.
Statens Serum Insitute
 

Schoon met vertrouwen

Bij LINAK hebben wij een reeks wasbare gezondheidszorgapparaten en -interfaces, die – steeds opnieuw – grondige reiniging toestaan zonder dat de prestatie van het product slechter wordt: Een krachtige bijdrage aan een infectievrije toekomst.

Besmetting vanaf zelfs de schoonste handen is moeilijk te voorkomen, en geaccepteerde reinigingsprocessen zijn niet langer toereikend om verspreiding van infecties vanaf oppervlakken zoals bedframes en bedieningsinterfaces te voorkomen. Met moderne geautomatiseerde reinigingsprocessen is het echter mogelijk om ziekenhuisapparatuur grondig te reinigen en desinfecteren. Maar die apparatuur moet uitgerust zijn met robuuste en wasbare elementen om de zware omstandigheden van constante reiniging en wasbeurten te kunnen weerstaan.

 
 

Wist je dat...?

Om de verspreiding van ziekenhuisinfecties tegen te gaan, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vijf belangrijke momenten gedefinieerd wanneer zorgverleners handhygiëne moeten uitvoeren:

  1. Voordat een patiënt wordt aangeraakt
  2. LINAK Protect – pictogram
  3. Vóór reiniging/aseptische procedure
  4. Na blootstelling aan lichaamsvocht
  5. Na aanraking van een patiënt
  6. Na aanraking van de omgeving van de patiënt

Lees hier meer over de WHO-richtlijnen voor handhygiëne. 

 
 

Een nieuwe beschermlaag

Verbeter je hygiëneoplossingen met antimicrobiële bescherming van LINAK.

Om voor de hand liggende redenen is handhaving van hygiëne in de huidige zorgomgevingen relevanter dan ooit en blijft de strijd tegen infecties bestaan. Al meer dan 25 jaar maken we een meer hygiënische aanpak mogelijk om infecties op afstand te houden door producten te ontwikkelen die keer op keer bestand zijn tegen wassen en desinfecteren. Voor wasbeurten tot reiniging in tunnels ontwikkelen we oplossingen die microbiële infectie als gevolg van verontreinigde oppervlakken minimaliseren. Bescherming door middel van hygiëne staat bij ons voortdurend hoog op de agenda, omdat we de uitdagingen in de gezondheidszorg van morgen willen aangaan.

Handbediening HB80
 

Naarmate nieuwe antimicrobiële technologieën zich hebben bewezen en beschikbaar worden, verwerken wij deze na evaluatie in geselecteerde, relevante producten. De nieuwste toevoeging is een antimicrobieel additief dat, in combinatie met bestaande reinigingsprocedures, een negatieve invloed kan hebben op bacteriën die oppervlakken kunnen verontreinigen. Met de introductie van onze handcontroller HB80 en ACO-controller met antimicrobieel additief voor de zorgverlener hebben we een extra beschermlaag toegevoegd aan producten die de eindgebruikers het meest hanteren – en die het grootste risico in zich dragen.

Attendant Control OpenBus (ACO)
 
 

Bestrijding van infecties sinds 1990

Wij nemen de hygiëne-uitdaging uiterst serieus en willen dat onze producten perfect presteren. We proberen voortdurend de lat voor wasbaarheid te verhogen, omdat het essentieel is om je apparatuur te beschermen tegen stof en waterschade. Meer dan 30 jaar geleden introduceerde LINAK het concept van “wasbare” componenten, die verder gingen dan de toen ontoereikende IP-classificaties. Wij zijn van mening dat wasbare toepassingen in de gezondheidszorg het aantal patiënten dat infecties oploopt tot een minimum zullen beperken en we willen ervoor zorgen dat onze producten bestand zijn tegen veelvuldig herhaaldelijk wassen met sterke reinigingsmiddelen, keer op keer.

 

IPX4-pictogram

Spatdicht

IPX4 is geschikt voor handmatige reiniging. Hij beschermt tegen spatwater vanuit elke hoek en is vooral handig bij het gebruik van een handreinigingsapparaat. IPX4 is duurzamer, biedt bescherming tegen waterschade en is geschikt voor gebruik in uiteenlopende zorginstellingen.

 

IPX6-pictogram

Waterdicht

IPX6 biedt bescherming tegen waterstralen onder hoge druk vanuit elke hoek en is geschikt voor omgevingen waar water wordt gebruikt om schoon te maken, zoals in ziekenhuizen. Producten met IPX6-classificatie kunnen een hoge waterbestendigheid bieden, waardoor je toepassingen beschermd en functioneel blijven in uitdagende omgevingen.

 

Pictogram IPX6 Washable

Machinewasbaar

Gebruik IPX6 Washable wanneer hygiëne belangrijk is, zoals in ziekenhuizen of laboratoria. IPX6 Washable maakt frequente en grondige reiniging mogelijk zonder de toepassing te beschadigen, voor een eenvoudige en handige reiniging. IPX6 Washable is getest conform normale industrienormen.

 

Pictogram IPX6 Washable DURA™

Uitgebreide machinewasbaarheid

Met de verlengde machinewasbaarheid van IPX6 Washable DURA™ biedt LINAK 5x meer slijtvastheid dan de bestaande normen vereisen. DURA™ is de ideale oplossing als hygiëne en hygiëne zijn vereist, omdat hij ruimschoots voldoet aan de normen van de sector om een lange levensduur te kunnen garanderen, wasbeurt na wasbeurt.

 
 
 

Hygiëne is besmettelijk

Het is niet eenvoudig om oppervlakken schoon te houden. Elke aanraking, elke hand, houdt een risico in. Met een antimicrobieel additief in deze producten kunnen we kruisbesmetting niet stoppen, maar kunnen we wel een extra beschermingslaag toevoegen. In combinatie met standaardmethoden zoals regelmatig handen wassen, afvegen en wassen en desinfecteren, kunnen we bijdragen aan de vermindering van infectiegevallen: Beschouw het als onderdeel van een cumulatief proces om de bescherming te verhogen door de risico's op elk contactpunt te minimaliseren.

Door een beproefd antimicrobieel additief op te nemen in de productie van onze hangende systemen, vermindert LINAK het risico van kruisbesmetting op oppervlakken die wij vaak vastpakken. Antimicrobiële additieven die tijdens het productieproces worden geïntegreerd, oefenen door verschillende werkingswijzen een negatief effect uit op eventuele besmettingsmicroben, waardoor deze afnemen.

In de ziekenhuizen in Scandinavische landen wordt steeds meer gebruik gemaakt van geautomatiseerde wastunnels om bedden en liften te desinfecteren. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de voordelen van deze kostenbesparende, hygiëne versterkende oplossing gemeengoed worden. Deze trend stelt hogere eisen aan de componenten die OEM's gebruiken voor hun bed- en liftoplossingen: Deze moeten meerdere wasbeurten in de ruwe, extreme condities van de wastunnel kunnen weerstaan.

Lees meer knop

 

Toekomstbestendige oplossingen

Voorbereiding is de beste aanpak – wasbare oplossingen van LINAK kunnen microbiële en bacteriële besmetting voorkomen, zonder de productprestaties te beïnvloeden.

Door nu de standaardcomponenten Washable of DURA™ van LINAK te integreren, kunnen bedrijven bed- en liftoplossingen bieden die – indien en wanneer hun klanten hun reinigingsprogramma upgraden – voorbereid zijn voor wastunnels, wat hen de kosten bespaart van de vervanging van niet-wasbare units.

 

 

 

 

Bestanden

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ flyer

Wasbaarheid speelt een belangrijke rol in de moderne gezondheidszorg. LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ voor verstelbare ziekenhuis- en verzorgingsapparatuur – het kon dus nóg schoner...

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen