Contact us here

CAN SAE J1939® – Eén standaard voor mobiele landbouwmachines

Dankzij besturing met CAN SAE J1939 krijg je een totaalpakket. LINAK® actuatoren met ingebouwde CAN-bus zijn gemakkelijk te installeren en inpasbaar in een groot aantal verschillende zware machines.

 

Wat is CAN SAE J1939?

CAN SAE J1939 is een gestandaardiseerde methode die is ontwikkeld door de Society of Automotive Engineers (SAE) voor communicatie tussen elektronische regeleenheden (ECU's) en die alle fabrikanten een gemeenschappelijke taal biedt. CAN SAE J1939 biedt een Hoger Laag Protocol (HLP) dat is gebaseerd op de fysieke Controller Areas Network (CAN)-laag.

Het protocol is al tientallen jaren op de markt en wordt veel gebruikt in mobiele terreinmachines voor de bouw, materiaalverwerking en bosbouw om slimme automatisering te ondersteunen.

 

Actuatoren van LINAK met geïntegreerde SAE J1939 CAN-bus

In moderne landbouw-, bouw- en mobiele buitentoepassingen zijn de eisen voor machinebesturing cruciaal.

De oplossing is elektrisch en omvat geavanceerde BUS-communicatie. Daarom maakt LINAK de weg vrij voor een meer geautomatiseerde en autonome wereld, met diverse actuatoren met geïntegreerde SAE J1939 CAN-busbesturing – die allemaal een breed scala aan opties dekken op het vlak van omvang en vermogen.

CAN SAE J1939 maakt deel uit van ons IC Integrated Controller™ -programma en met deze bekende busstandaard kan je beweging met lineaire actuatoren gebruiken in je CAN-bussysteem zonder dat je de elektronica hoeft aan te passen.

Logo CAN J1939
 

Actuatoren met ingebouwde CAN-busbesturing kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en ingepast in een groot aantal verschillende zware machines binnen bijvoorbeeld de landbouw of bouw. Hogere connectiviteit en live gegevens maken het voor een besturingssysteem en actuatoren met CAN-bus gemakkelijk om rechtstreeks met elkaar te communiceren.

 

Eenvoudige integratie en aanpassingsopties

Met een paar onderdelen en eenvoudige bedrading biedt ons assortiment CAN SAE J1939 actuatoren een soepele installatie en verbinding met het bestaande CAN-bus-netwerk in je machine. Daarnaast kan elk actuatortype worden aangepast aan verschillende functies voor dezelfde machine met slechts een kleine aanpassing van de parameters.

 

Kenmerken en voordelen

Met deze busstandaard levert de actuator informatie voor het plannen van onderhoud, diagnose en probleemoplossing die de servicekosten ingrijpend verminderen.

De actuatoren met CAN-bus bieden niet alleen volledige positiebesturing, maar ook feedbackinformatie over de zuigerpositie, onderhoudsgegevens en complete diagnostiek.

Kenmerken van actuatoren met CAN SAE J1939

 

Functie

Beschrijving


 

Adressering van hardware en software

Generatie van zeven unieke CAN-adressen door een eenvoudige wijziging van de pinconfiguratie. Het resultaat is een snelle installatie en vervanging, en je kan dezelfde actuatoren zelfs gebruiken voor diverse doeleinden.

De toewijzing van het CAN-adres van de software kan worden uitgevoerd met behulp van de servicetool van LINAK of de diagnosefunctie van J1939.

 

Dynamische snelheidswijziging

Variatie in snelheid tijdens de beweging van de actuator en directe uitlezing van de snelheid op het CAN-busnetwerk

 

Zachte start en stop

Je kan zachte start- en stoptijden rechtstreeks instellen met behulp van een CAN-opdracht. Je kan een hellingstijd instellen voor een werking die soepeler is om mechanische spanning op je machine te reduceren.

 

Meer compatibiliteit

Een breed scala aan vaste communicatiesnelheden naast Autobaud voor een verbeterde compatibiliteit met diverse machines.

 

 
 
 

Actuatoren met geïntegreerde CAN SAE J1939 hebben talloze voordelen

  • Controle van de real-time positie van de actuatoren
  • Hun statusfeedback bewaken, zoals snelheid, looptijd, huidige en andere condities
  • Complete diagnose en serviceoverzicht, inclusief actuele en historische gegevens
  • Minder componenten en eenvoudige bedrading, gemakkelijk te integreren in je machine
  • Hogere flexibiliteit waarmee dezelfde actuator kan worden ingepast in diverse soorten toepassingen
  • Servicegegevens om problemen sneller op te lossen en onderhoud sneller te verrichten
 
 

Wil je meer weten?

Pictogram Contact

Ons team staat voor je klaar als je meer wilt weten over onze J1939-actuatoren of een van de andere interfaces.

Neem nu contact met ons op

 
 
"Het portfolio van LINAK omvat de CAN SAE J1939, die de open standaard voor netwerkvorming en communicatie in de sector voor bedrijfsvoertuigen definieert. Het CANbus-protocol biedt een gestandaardiseerde en flexibele communicatie-installatie die kan worden aangepast aan een groot aantal klantspecifieke toepassingen."
Thomas Møller, Technical Sales Application Engineer, TECHLINE.
 
 

Ondersteunende literatuur over CAN-bus

Gebruikershandleiding CAN bus voor softwareversie 1
Gebruikershandleiding CAN bus voor softwareversie 3

Een CAN DBC bestand (CAN database) is beschikbaar voor gemakkelijke installatie. In het bestand wordt uitleg gegeven over het decoderen van rauwe CAN bus data naar 'fysieke waardes'.

Ontdek hier welke CAN bus-versie je gebruikt.

 
 

BusLink

BusLink

Actuatoren met IC Integrated Controller van LINAK kunnen worden geconfigureerd via de BusLink-configuratiesoftware.

Download gratis de nieuwste versie BusLink-software om je actuator te configureren of servicegegevens uit te lezen. De basisfunctionaliteiten worden hier uitgelegd en elk communicatieprotocol wordt geleverd met een verscheidenheid aan extra functies en richtlijnen.

 

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen