Contact us here
Casus

Scallog-robot tilt schappen op met actuator van LINAK

Vanwege de sterke groei van e-commerce wordt de logistiek geconfronteerd met de uitdaging om in de kortst mogelijke tijd zowel kleine partijgroottes als grote hoeveelheden te verwerken. Met zijn mobiele robot ‘Boby’ biedt het Franse bedrijf Scallog een systeem dat zelfs zware schappen inclusief goederen kan transporteren. Het hefsysteem gebruikt de LINAK actuator LA36.

Boby, mobiele robot van Scallog, is uitgerust met actuator van LINAK

De LA36 is geïntegreerd in de hefeenheid van de robot, die de hardware van het Scallog-systeem voor geautomatiseerd magazijnbeheer vormt. Naast de Boby-robot is de softwareoplossing voor besturing en bewaking van de inventaris een essentieel onderdeel van het Scallog-systeem. Voorraadbeheer is één voorbeeld hiervan: Een groep robots brengt schappen met goederen naar het werkstation van de orderpicker. Een schap kan in totaal 600 kg wegen. De robots, eenmaal beladen, bewegen met een snelheid tot 1,2 m/s. Een schaarsysteem heft het dek van de Boby omhoog. Het opheffen van zware schappen via het schaarsysteem vereist een actuator met hoge duwkracht. Deze moet altijd beschikbaar zijn en de hefbeweging moet plaatsvinden met een gelijkmatige snelheid. De betrouwbaarheid van de actuator speelt hier ook een essentiële rol, aangezien de robot tijdens een werkdag in een Goods-to-Person-concept veel schappen moet opheffen en neerlaten om goederen af te leveren aan de orderpicker.

Het gebruik van een elektrische actuatoroplossing voor de heffunctie stond buiten kijf. Hoewel hydraulische oplossingen voor deze zware lasten een voor de hand liggende keus kan zijn, worden deze in dergelijke toepassingen nauwelijks gebruikt. LINAK® biedt elektrische actuatoren die tot 15.000 Newton kunnen duwen. De hoge houdkracht en de diverse communicatie-interfaces spreken ook voor zichzelf, dankzij de geïntegreerde elektronische controller in de actuator.

“Bij Scallog hebben wij altijd de voorkeur gegeven aan elektrische actuatoren, voornamelijk vanwege het gebruiksgemak, de compacte grootte, de robuustheid, energie-efficiëntie en waar voor je geld,” zegt Christophe Preveaux, Head of Electronic Systems bij Scallog.

Hij benadrukt ook de samenwerking met LINAK:

“Werknemers van LINAK zijn altijd benaderbaar en staan open voor vragen. Zij hebben ons altijd gesteund met hun hoge mate van specialistische expertise als wij werden geconfronteerd met diverse uitdagingen.”

Vroeg in de testfase merkte Scallog al dat elektrische actuatoren van LINAK bijzonder robuuste, duurzame en betrouwbare componenten voor hun robot waren. Betrouwbaarheid was een essentieel criterium voor Scallog.

Boby, mobiele robot van Scallog, is uitgerust met actuator van LINAK

 

Christophe Preveaux legt uit: “Omdat wij onze magazijnsystemen wereldwijd verkopen, moeten wij ervoor zorgen dat wij een zeer betrouwbaar systeem hebben, aangezien een defecte actuator voor wat betreft onderhoudskosten zeer kostbaar kan zijn. Daarom vertrouwen wij op de kwaliteit van de actuatoren van LINAK.”

Klanten krijgen steeds hogere eisen en Scallog werkt constant aan de verbetering en uitbreiding van het robotsysteem. Met LINAK krijgen zij het voordeel van een samenwerkingspartner die toonaangevend is in nieuwe ontwikkelingen – bijv. met de introductie van nieuwe communicatie-interfaces voor hun actuatoren.

“De nieuwe CANopen-interface zal ons in staat stellen om meer relevante data vanaf de actuator en het gehele systeem te lezen. Een goede manier om onze systemen slimmer te maken,” concludeert Christophe Preveaux.

Lees meer over Scallog op scallog.com.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen