Contact us here
 

Bescherming

Beslis of je actuator moet worden begrensd om je toepassing zo goed mogelijk te beschermen.

 

Beschermingsanimatie

 

Bescherming helpt schade en storingen te voorkomen door je toepassing te beschermen tegen onjuist gebruik. Dit is onderdeel van de I/O™ interface van LINAK® en is een van de diverse opties die je aan je actuator kunt toevoegen om de vruchten te plukken van slimme lineaire beweging.

Hieronder vind je een overzicht van de functies die je kunt krijgen met Bescherming. Deze kunnen allemaal worden geconfigureerd in onze ondersteunende configurator Actuator Connect™.

 
 

Pictogram Actuator Connect™-software

Actuatoren met IC Integrated Controller™van LINAK® zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan speciale eisen en behoeften van de klant. Configureer je actuator via de intuïtieve Actuator Connect™-configurator.

Download hier een gratis versie van de nieuwste Actuator Connect-configurator.

 
 

Voorkom schade en uitval

- door een limiet in te stellen voor hoeveel stroom de actuator mag gebruiken

Door een nieuwe stroomlimiet te definiëren, zorg je ervoor dat de actuator automatisch stopt als deze een obstakel raakt of een andere weerstand in de toepassing ondervindt. Dit is ontworpen om zowel de toepassing als de actuator te helpen beschermen. Stroomlimieten kunnen in beide richtingen worden ingesteld. Deze limieten kunnen worden geconfigureerd op basis van specifieke toepassingsvereisten  – dit garandeert dat een hoger stroomverbruik bij lage temperaturen is toegestaan.

Voor meer specifieke behoeften kun je tot 10 variabele stroomlimieten in beide richtingen definiëren. Dit wordt gedaan door de slaglengte op te delen in intervallen van 10% en voor elk interval kun je een unieke stroomlimiet instellen. Dit is met name nuttig als je ervoor wilt zorgen dat de actuator tijdens de gehele beweging niet dezelfde hoeveelheid stroom trekt. Dit geeft je volledige controle over de actuator en een meer geavanceerde manier om stroomlimieten te beheren.

 

Voorkom stuiteren en zorg voor een soepele werking

- met snelheidsinstellingen voor aan- en uitlopen

LINAK biedt een zachte start en zachte stop van de actuator als alternatief voor een onmiddellijke stop. Met zachte start en zachte stop versnelt de actuator langzaam naar topsnelheid of vertraagt langzaam vanuit topsnelheid. Je kunt ervoor kiezen om de standaardinstellingen van LINAK te gebruiken of je eigen snelheidsinstellingen voor aan/uitlopen in te stellen. Dit zorgt voor een soepelere beweging, waardoor de belasting op de toepassing wordt verminderd en de levensduur van de actuator aanzienlijk wordt verlengd.

Traditioneel gebruikten de actuatoren een zachte stop nadat het werkingssignaal handmatig werd verwijderd (het blijft werken). Als uitgebreide functie kun je nu kiezen voor een zachte stop in de richting van een eindstop, wat ervoor zorgt dat de actuator altijd vertraagt in de richting van de fysieke of virtuele eindstop.

 

Verminder het aantal externe componenten

- door een derde digitale ingang toe te voegen voor voorwaardelijk geactiveerde operaties

In sommige gevallen kunnen er externe factoren zijn die aanwezig moeten zijn voordat de actuator kan werken. Je kunt de derde digitale ingang gebruiken als een externe voorwaarde om beweging toe te staan.

Een signaal loopt direct door de actuator en controleert of de voorwaarden aanwezig zijn voordat de actuator in werking treedt. Op die manier vermindert LINAK de complexiteit van de PLC en in eenvoudige toepassingen kan dit je extra componenten besparen.

 

Ontdek de beschermingsfuncties van een I/O-actuator

 

Lees hier meer over onze I/O-interface of hieronder over de andere I/O-opties.

Bestanden

I/O™-brochure

Met de baanbrekende flexibiliteit van een universele I/O-interface van LINAK breng je innovatieve actuatorideeën gemakkelijker en flexibeler tot leven.

I/O™ interface handleiding

Deze handleiding legt je alle functies uit van onze LINAK I/O interface.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen