Contact us here
 

Positiefeedback

Behaal optimale prestaties in je toepassing door altijd te weten wat de actuatorpositie is.

 

Animatie positiefeedback

 

Positiefeedback van de actuator geeft een nauwkeurig overzicht van de positie hiervan. Dit is essentieel voor optimale prestaties in de meeste toepassingen. Dit is onderdeel van de I/O™ interface van LINAK® en is een van de diverse opties die kunnen worden toegevoegd aan je actuator om de vruchten te plukken van slimme lineaire beweging.

Hieronder volgt een overzicht van de functies die mogelijk zijn met positiefeedback. Deze kunnen allemaal worden geconfigureerd in onze ondersteunende configurator Actuator Connect™.

 
 

Pictogram Actuator Connect™-software

Actuatoren met IC Integrated Controller™van LINAK® zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan speciale eisen en behoeften van de klant. Configureer je actuator via de intuïtieve Actuator Connect™-configurator.

Download hier een gratis versie van de nieuwste Actuator Connect-configurator.

 
 

Lees de actuatorpositie uit

- als een differentiële analoge positiefeedback

Analoge signalen zijn een veelgebruikt type feedback voor besturingssystemen in industriële toepassingen.

LINAK kan je besturingssysteem voorzien van stroomfeedback (mA) of spanningsfeedback (V). Het standaardbereik is 4-20 mA of 0-10 V. Het is ook mogelijk om het bereik voor de uitgangssignalen aan te passen, wat het eenvoudiger maakt om deze in je besturing te integreren.

De positionering van de actuator is gebaseerd op een differentiële analoge positiefeedback. Dit betekent dat het feedbackcircuit afzonderlijk wordt gevoed, wat voor een stabiele output zorgt. Dit maakt ook langere kabels in industriële omgevingen mogelijk zonder aan signaalkwaliteit in te boeten.

Kies ervoor om het feedbacksignaal te schalen wanneer een virtuele limiet wordt geconfigureerd, om ervoor te zorgen dat de output van de feedback wordt aangepast aan de nieuwe eindstop.

 

Configureer de twee digitale uitgangen precies op basis van je behoeften

- met diverse opties voor de digitale positie-output

De actuator biedt voor de digitale positie-output diverse opties die exact kunnen worden geconfigureerd op basis van je behoeften.

Single Hall XOR en Dual Hall worden aangeboden als alternatief voor de analoge positiefeedback indien je toepassing afhankelijk is van een digitaal signaal. Dit zijn nauwkeurige signalen van de positiefeedback die niet worden beïnvloed door externe ruis, bijvoorbeeld van andere componenten in de machine.

Je kunt, als aanvulling op de analoge positiefeedback of als een stand-alone functie, eindstopsignalen kiezen die een signaal geven wanneer de actuator volledig in- of uitgeschoven is. Het is ook mogelijk om digitale signalen te ontvangen wanneer de actuator in bedrijf is – iets wat bijvoorbeeld kan worden gebruikt om een LED aan te zetten om aan te geven dat er iets beweegt in de toepassing.

In sommige gevallen kan het nuttig zijn om te weten wanneer de actuator een vooraf gedefinieerde eindstopzone bereikt. Met deze functie kun je een zone definiëren waar de actuator een digitaal signaal kan verzenden wanneer deze zich binnen de zone bevindt of bij een stroomlimiet in deze zone. Op die manier ben je niet langer verplicht om de toepassing zo te ontwerpen dat de fysieke eindstop moet worden bereikt voordat een signaal in je PLC wordt ontvangen.

Voor de meeste van deze digitale signalen kun je kiezen tussen een actief hoog of actief laag signaal om integratie in je toepassing te vergemakkelijken.

 

Ontdek de functies van de positiefeedback van een I/O-actuator

 

Lees hier meer over onze I/O-interface of hieronder over de andere I/O-opties.

Bestanden

I/O™-brochure

Met de baanbrekende flexibiliteit van een universele I/O-interface van LINAK breng je innovatieve actuatorideeën gemakkelijker en flexibeler tot leven.

I/O™ interface handleiding

Deze handleiding legt je alle functies uit van onze LINAK I/O interface.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen