Contact us here

Diagnostiek

Soms houden dingen op met werken – en dan moet je de hoofdoorzaak vaststellen.

 

Diagnostiekanimatie

 

Diagnostiek voor probleemoplossing helpt je onnodige uitval van je toepassing te voorkomen en je door de probleemoplossing te leiden. Dit is onderdeel van de I/O™ interface van LINAK® en is een van de diverse opties die je aan je actuator kan toevoegen om de vruchten te plukken van slimmere lineaire beweging.

Hieronder volgt een overzicht van de drie stappen voor probleemoplossing die mogelijk zijn met Diagnostiek. Deze kunnen allemaal worden geconfigureerd in onze ondersteunende configurator Actuator Connect™.

 
 

Pictogram Actuator Connect™-software

Actuatoren met IC Integrated Controller™ van LINAK® zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan speciale eisen en behoeften van de klant. Configureer je actuator via de intuïtieve Actuator Connect™-configurator.

Download hier een gratis versie van de nieuwste Actuator Connect-configurator.

 
 

1. Voorzie je actuator van een transparante connector en een LED

- voor snelle diagnose via eenvoudige visuele inspectie

De actuator kan worden uitgerust met een transparante connector en een LED. Dit maakt een snelle diagnostiek mogelijk via een eenvoudige visuele inspectie.

Het licht van een LED die op de print in de actuator is geplaatst, kan worden gebruikt om snel te bepalen of de actuator naar behoren werkt of een storing vertoont die nauwkeuriger moet worden bekeken.

Behalve dat een visuele indicator van de huidige status wordt gemaakt, kan het ook worden gebruikt om een actuator te identificeren voordat deze wordt gekoppeld met Bluetooth®.

Wanneer de actuator volledig operationeel is, brandt de LED groen. Als de kleur verandert, kan dit duiden op een storing in de actuator.

 

2. Ontvang foutcodes rechtstreeks op je controller/PLC

- gebruik een digitale uitgang voor eenvoudige probleemoplossing

LINAK begrijpt het belang van inzetbaarheid – en daarom moet een niet-werkende actuator zo snel mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Voor toepassingen waarbij uitval geen optie is, biedt LINAK foutcodes als een digitale output voor eenvoudige probleemoplossing. Op de digitale output kunnen diverse foutcodes worden uitgelezen. Gedurende een tijdkader van 10 seconden stuurt de actuator, afhankelijk van het fouttype, een aantal pulsen naar je controller (PLC).

Eenvoudige probleemoplossing van het systeem bespaart tijd en biedt methoden om problemen op te lossen die anders tot onnodige vervangingen zouden kunnen leiden.

Ben je op zoek naar meer gedetailleerde informatie over fouttypes en mogelijke oplossingen? Kijk in onze probleemoplossingsgids.

 

3. Zie de huidige status en een historisch foutenlogboek

- en identificeer foutpatronen met Actuator Connect

Als de actuator wordt geconfronteerd met een fout, is het mogelijk om de exacte oorzaak te vinden die een stop heeft geactiveerd. De beschikbare status- en diagnostiekgegevens helpen je uitval te verminderen.

Met het foutenlogboek krijg je een overzicht van de laatste 5 fouten die de actuator heeft ondervonden en de frequentie hiervan. Dit wordt gedocumenteerd met een tijdstempel die kan worden vergeleken met de totale bedrijfstijd van de actuator.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om een patroon/trend te identificeren en geven daarom gedetailleerde informatie over een mogelijk frequente bron van fouten.

 

Lees hier meer over onze I/O-interface of hieronder over de andere I/O-opties.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onder licentie.

IC Integrated Controller™

De ingebouwde interface-opties zijn een van de vele voordelen van onze actuatoren met IC Integrated Controller

Ontdek meer

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.