Casus

Automatisering van Sulky-kunstmeststrooier

Actuatoren LINAK spelen een grote rol in veel toepassingen waarbij precisielandbouw een rol speelt. Bijvoorbeeld alleen door een exacte en geautomatiseerde regeling van schuifbesturingen kunnen kunstmestmengsels nauwkeurig worden toegediend.

Met Econov kan de tijd voor het openen en sluiten van de afsluiterschuif aan de veldgrenszijde van de centrifugale kunstmeststrooier X40 of X50 automatisch worden geregeld. Optimalisatie van de werkbreedte kan worden uitgevoerd in real time.

Niet langer handmatige controle met het oog nodig - tijd voor precisie!
Voor dit doel wordt de machine aangesloten op een volgapparaat van de nieuwste generatie, evenals een GPS-antenne om de locatie van de machine in het veld te bepalen.
Door nauwe samenwerking zijn LINAK en Sulky F&E erin geslaagd alle besturingsprocessen van kunstmeststrooiers te automatiseren, met behulp van meerdere geïntegreerde elektrische actuatoren van LINAK en een verbindingstechniek die is ontwikkeld door Sulky.

Het openen en sluiten van de inlaat en de regeling voor de hoeveelheid toegediende kunstmest (corresponderend met de rijsnelheid en het aantal gedeeltelijke breedtes) worden uitgevoerd met gebruik van actuatoren die zijn aangepast aan de omstandigheden van de werkomgeving.

De Sulky-strooiers X40 en X50 behoren tot een serie die op de strooischijf aan de rechterzijde zijn uitgerust met een Tribord 3Di-systeem voor op afstand bediende toediening van kunstmest aan de grenzen. Een actuator van LINAK verschuift de afgiftepunten voor de kunstmest naar een speciale shovel voor toediening van kunstmest langs de grenzen.
De precisie en eenvoud van besturing voor de Sulky-strooier en de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van het actuatorelement van LINAK vormen dus één geheel.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en bijzonderheden over andere actuatoroplossingen voor strooiers en andere landbouwapparatuur.

 
Elektrische actuatoroplossingen - precieze dosering in kunstmeststrooiers voor een hogere gewasopbrengst play-icon

Elektrische actuatoroplossingen - precieze dosering in kunstmeststrooiers voor een hogere gewasopbrengst

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.